20231011 4159720231011 41592Met een groep mensen uit de Zoetermeerse LHBTIQ+ gemeenschap hees wethouder Ingeborg ter Laak woensdagochtend 11 oktober de Regenboogvlag bij het Stadhuis. Woensdag 11 oktober is het Coming Out Day, een internationale dag van aandacht en respect voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

Wethouder ter Laak: “Vol trots hijs ik de regenboogvlag, maar deze vlag zou eigenlijk elke dag in top moeten hangen zodat alle mensen in de stad kunnen zijn wie ze willen zijn en zich veilig kunnen voelen in Zoetermeer”.
In de vroege ochtend waren Zoetermeerders uit de LHBTIQ+ gemeenschap naar het Stadhuis gekomen om de vlag te hijsen en samen met de wethouder een kopje thee of koffie te drinken.

Edwin van Bochoven en Chris van Kerkhof van de nieuwe Zoetermeerse stichting ZOETER Queer boden Ter Laak een bord aan met het logo van de stichting. Ter Laak: “Deze krijgt een mooi plekje op mijn kamer, maar vandaag gaat hij voor het raam, om iedereen te laten zien dat het Coming Outdag is!”

 

ZOETER Queer

20231011 41615De stichting ZOETER Queer is dit jaar opgericht, maar heeft al grote plannen. Zo wil Edwin van Bochoven graag een Zoetermeerse Pride organiseren en gaan zij aan de slag met het Rainbow Café. Edwin: “Een Pride is een grote wens van ons, maar we willen klein beginnen, bijvoorbeeld met een Pride Walk.”
Elke laatste zondag van de maand is het Rainbow Café, waar alles draait om het maken van verbinding met mensen die begrijpen wie je bent en waar je jezelf kunt zijn.
Chris van Kerkhof: “Ik was verbaasd dat er in Zoetermeer nog geen stichting was, speciaal voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Toen ik Edwin ontmoette, die er helemaal vol enthousiast voor gaat, wilde ik hier dan ook graag aan meedoen. We zijn nu nog in de opstartfase als stichting, maar hebben al veel leuke plannen voor activiteiten.”

 

Activiteiten Coming Out day

In het Stadstheater is een besloten vertoning van de film El houb voor leerlingen van het ONC en een napraatsessie met regisseur Shariff Nasr. El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt en beleefde zijn wereldpremière op het prestigieuze Frameline Film Festival in San Francisco. Afgelopen week werd bekend dat Shariff Nasr en Philip Delmaar een Gouden Kalf hebben gewonnen voor het beste scenario.
In Bibliotheek Forum geeft Pepijn Keppel om 20.00 uur een lezing over coming-out in de wereld van de topsport met openingswoord van wethouder Ter Laak. Voor Pepijn Keppel, die tien jaar hockey speelde op het allerhoogste niveau, is zijn coming out een worsteling. Dat is de harde werkelijkheid van homoseksualiteit en topsport. Zijn boek: ‘De laatste man’ is een schrijnend, maar moedig en ontroerend verhaal over de zoektocht naar zijn eigen identiteit in een onveilige omgeving.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-