20231011 41658

De organisatoren van de veiling: Nikki Borgman, Johan Rensen, Maja Neijssel en John Tuinebreijer

De nog jonge stichting Maja Anjohuis organiseerde woensdag 11 oktober een veiling om geld op te halen om goed van start te kunnen gaan. Voorzitter Victor van der Bom: “Alles wat we nu ophalen wordt éénmalig verdubbeld door het Nationaal Fonds tegen kanker, een geweldige manier om op te starten!”

 20231011 41640  20231011 41651

 

Burgemeester Bezuijen opende de veiling, mét feestje, na het optreden van het Orkest Collectief, dat meteen een goede gezellige sfeer neerzette. Met het nummer Roxana werden alle bezoekers en de burgemeester welkom geheten bij de veiling in Restaurant 1892 in de Dorpsstraat. Michel Bezuijen bedankte in zijn opening de initiatiefnemers van het Maja Anjohuis, Maja en Henk Neijssel, voor hun inzet en energie om het inloophuis te starten. Het Maja Anjohuis biedt steun aan (ex)kankerpatiënten met inloopochtenden en activiteiten. Bezuijen: “Dit is iets wat Maja Neijssel, zelf geconfronteerd met kanker, miste in onze stad. Zij wilde graag een plek om andere patiënten te ontmoeten en heeft dit toen zelf opgezet.”
De burgemeester opende de veiling met het veilen van een handgemaakte knuffel, gemaakt door een van de lotgenoten.

 20231011 41642  20231011 41688

Veiling én feestje

Op de veiling kwamen zeer verschillende items voorbij, van schilderijen tot workshops en kadobonnen. Er werd flink geboden door alle bezoekers, die voor het goede doel vaak net iets meer overhadden voor hun aankoop. De totale opbrengst van de veiling kwam op €2.455 euro uit. “Dit is meer dan verwacht”, zo reageerde voorzitter Victor van der Bom, “en we zijn er natuurlijk ontzettend blij mee! Met de verdubbeling erbij komen we zo op een heel aardig bedrag uit. Maar de actie is nog niet helemaal afgelopen, de opbrengst van de Ronde van de Driemanspolder van volgende maand komt hier nog bij!”
Tussen de veilingitems door, met passie verkocht door John Tuinebreijer en Ward Meijroos, was het feest. Zo traden Johan Rensen en Ricky Jansen op en werd het slotoptreden verzorgd door John Medley die iedereen in beweging kreeg met een polonaise.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-