20231013 41728Burgemeester Bezuijen schoof vrijdagochtend 13 oktober aan voor een bijzonder ontbijt bij de leerlingen van KC de Touwladder in Seghwaert. Op school is hier iedere dag voor de leerlingen de mogelijkheid om met elkaar te ontbijten en daar maken veel leerlingen gebruik van.

In de week van Het Nationaal Schoolontbijt kiest burgemeester Bezuijen graag voor een andere plek om te ontbijten dan zijn eigen ontbijttafel thuis. De Touwladder verzorgt echter niet alleen tijdens deze week een lekker ontbijt op school voor de leerlingen, maar élke schooldag. De school krijgt hier subsidie voor vanuit de gemeente, zodat het ontbijt gratis is voor de kinderen.

Tussen de boterhammen door maakten veel kinderen even een praatje met de burgemeester en wilden wel even weten wat hij nou graag lust op zijn boterham.

Stephanie Buchholz, adjunct directeur: “Het ontbijt wordt goed bezocht! We zijn hier nu ruim een jaar mee bezig en merken dat de kinderen het heel fijn vinden. Het is wisselend hoeveel kinderen er per dag komen, je hoeft je ook niet in te schrijven. Vaak zijn het er rond de 40 kinderen, van de 150 kinderen hier op school, best een groot deel!”

 20231013 41736  20231013 41744


De school is het ontbijt gestart om alle kinderen de gelegenheid te geven gezond te ontbijten voor ze naar school gaan. Stephanie: “Er zijn kinderen bij wie er thuis gewoon niet genoeg geld is om elke dag een gezond ontbijtje te eten. Maar wij weten niet welke kinderen hier komen omdat ze thuis krap zitten en welke kinderen voor de gezelligheid, iedereen is welkom om mee te eten!”
De kinderen uit groep 1 tot en met 8 zitten aan gedekte tafels en worden bij het ontbijt geholpen door vrijwillige (overblijf)moeders. Onderwijsassistente Marjon Kleefstra: “Goed voorbeeld doet ook goed eten! Soms willen kinderen thuis geen ontbijt, maar hier zien ze alle andere kinderen ook lekker eten en eten ze vaak gewoon mee. We hebben heel veel gezonde producten voor het ontbijt, kaas, een eitje. Maar ook chocopasta en de kinderen mogen zelf kiezen. Het belangrijkste is dat ze lekker wat eten en goed aan de dag beginnen!”

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-