20231012 41726Per 1 oktober is Marloes Middeldorp gestart als directeur-bestuurder van de Bibliotheek Forum Zoetermeer. Marloes neemt haar ervaring als adjunct-directeur bij de Bibliotheek in Gouda mee naar Zoetermeer en volgt interim-directeur Chris Wiersma op.

Marloes kijkt ernaar uit om samen met het hele team van medewerkers de bibliotheek verder te laten groeien. Gouda heeft minder inwoners dan Zoetermeer en één vestiging van de bibliotheek, Zoetermeer heeft drie bibliotheken, maar ook 40 Bibliotheken op school. Marloes: “Het is een leuke uitdaging om hier aan de slag te gaan! De bibliotheek is er voor iedereen, een openbare plek waar iedereen welkom is. Je kunt er komen om je favoriete boek te lenen, naar verhalen te luisteren, kennis op te doen of nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Je biedt wat voor iedereen, dat maakt het werk zo leuk.”

Marloes valt meteen binnen bij een heel drukke periode voor de bibliotheek, dit jaar bestaat de Zoetermeerse Bibliotheek 60 jaar en dat wordt volop gevierd. “Maar daar heb ik nog geen inbreng in hoor”, vertelt Marloes, “Ik ga eerst de bibliotheek en het team goed leren kennen. Zij hebben een geweldig programma samengesteld, daar ben ik van overtuigd!”

Zelf houdt Marloes veel van lezen, vooral kinderboeken zijn favoriet. “Ik lees ook heel graag voor aan mijn kinderen van 8 en 11, en gelukkig vinden zij dat ook heel leuk!” Maar ook boeken over geschiedenis en kookboeken pakt zij vaak.

 

Plannen

Plannen voor de toekomst heeft de bibliotheek ook, na 6 jaar in het Forum wordt het tijd om de relatie met de partners opnieuw te bekijken. De Bibliotheek Zoetermeer werkt in het forum samen met vele partners, die vaak in het forum een plekje hebben gevonden. De samenwerking met de forumpartners wordt nu onderzocht en op maat gemaakt voor de toekomst.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-