Halloween 2Liefhebbers van Halloween weten het al lang: er is maar één stad in Nederland waar je als griezelfan echt goed aan je trekken komt en dat is Zoetermeer. Van heinde en verre, zelfs uit het buitenland, komen liefhebbers van Halloween en spektakel elk jaar in oktober naar het Stadshart.

Ze komen voor de populaire Halloween Walk, Trick or Treat en andere spannende en zinderende activiteiten voor jong en oud. Ook dit jaar verandert Zoetermeer in het weekend van 27 t/m 29 oktober weer in dé Halloweenstad van Nederland.

Halloweenwalk

Deze uitbundige walk met vaak uitbundig verklede bezoekers is vaste prik in Halloweenstad Zoetermeer. Op vrijdag 27 oktober vanaf 19.00 uur verandert het Stadshart van Zoetermeer in een bloedstollend spektakel. Er zijn zeven angstaanjagende scarezones met spectaculaire optreden, acts en dansshows én vier spannende scareshows waar huiveringwekkende verhalen tot leven komen. In het Haunted Park Scaretanic worden de diepste angsten werkelijkheid. De Halloweenwalk duurt van 19.00 tot 21.00 uur, de toegang is gratis en de adviesleeftijd is 12 jaar en ouder.

unnamed 2Trick or Treat

Wat is Halloween zonder Trick or Treat? Kinderen kunnen op zowel vrijdag 27 oktober als zondag 29 oktober meedoen met de Halloweenstad Zoetermeer Trick or Treat door het Stadshart. Ze worden opgewacht door de leukste griezels en de lekkerste snoepjes. Ze mogen zich verkleden in hun engste, grappigste en meest originele outfit en kunnen zich voorafgaand laten schminken. Tijdens de Trick or Treat staan er leuke kids dance shows op het programma, waar kinderen zelf ook met de voetjes van de vloer mogen. Trick or Treat duurt op vrijdag van 16.30 tot 18.30 uur en op zondag van 12.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan via Halloweenstad.nl. Het advies is de aanmelding snel te doen, want er is niet onbeperkt plaats en de Trick or Treats zijn erg populair.

Halloween Markt

unnamedVanwege het succes vorig jaar verandert ook dit jaar op vrijdagmiddag het Marktplein in een spannende markt waar bezoekers kunnen genieten van allerlei hartige en zoete lekkernijen. De markt vormt de aftrap van het Halloweenweekend. Er kan heerlijk worden gestruind langs kraampjes met kleding, sieraden, speelgoed, cadeautjes, woonaccessoires en uiteraard veel Halloween goodies. De markt is geopend van 16.00 tot 21.30 en dus prima te combineren met de Halloweenwalk en/of de Trick or Treat.

Halloween Shopping Day

Fan van griezelen én van shoppen? Tijdens Halloween Shopping Day, zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 17.00 uur, kunnen beide worden gecombineerd. Verschillende winkels hebben hun etalages omgetoverd in Halloweensferen.

Halloween Street Awards

Niet alleen de winkeliers in het Stadshart pakken uit met Halloween. Veel Zoetermeerders versieren hun eigen huis of zelfs hele straten in huiveringwekkende sferen. Daardoor kan Zoetermeer oprecht de titel dé Halloweenstad van Nederland claimen. Buren maken samen kans op de felbegeerde Halloween Street Award 2023. De hoofdprijs is een €250,- aan Halloween decoratiematerialen van So Low. Een speciaal geselecteerde jury beoordeelt de versierde straten en kiest op 31 oktober de uiteindelijke winnaar.
Kortom: voor alle Halloweenfans, griezelliefhebbers en iedereen die van een verkleedfeest houdt is Halloweenstad Zoetermeer ook dit jaar weer de plek waar het allemaal gebeurt. Voor een overzicht van alle activiteiten, feesten en events, inclusief tijden en hoe mensen zich kunnen opgeven, zie www.halloweenstad.nl

-advertenties-

-goede doel-