fietsestafette rotary Zondagmorgen 22 oktober klinkt om 10.00 uur op de markt bij de Dobbe het startschot voor een estafette-fietstocht naar Leiderdorp. Rotary bestaat 100 jaar, dit wordt gevierd met een estafette in het teken van vrede en veiligheid.


rotary fietsenDe fietstocht staat ook in het teken van Oekraïne, vooral ook over hulp en bijstand aan in Nederland verblijvende Oekraïners en hun familieleden.
Rotary is een organisatie van vrijwilligers, die niet alleen met financiële bijdragen, maar vooral met inzet van de professionele skills van de leden projecten realiseert voor sociaal en economisch kwetsbaren. Rotary opereert wereldwijd, dus ook de skills van buitenlandse vrijwilligers zijn beschikbaar.
Rotary trapt af voor nog eens 100 jaar, de leden komen graag in gesprek met belangstellenden over de betekenis die Rotary heeft voor de samenleving, wat de ambities zijn of wat de ambities zouden moeten zijn. Rotary heeft plaats voor iedereen die beroepsvaardigheden belangeloos wil inzetten voor een betere wereld. Of het nu gaat om de uitbanning van pokken en polio door wereldwijd te vaccineren, ondersteuning van onze eigen stadsgenoten in moeilijkheden of dat het gaat om een bijdrage leveren aan verbetering van natuur- en milieu, Rotary zet zich in.
Er zijn wekelijkse bijeenkomsten, die naast gezellig, vooral ook inspirerend zijn. Het is verfrissend om even uit dagelijkse sleur te stappen en op een heel andere manier met anderen dan directe collega's en familie na te denken over wat er beter kan en hoe je daaraan kunt bijdragen met je beroepservaring. Samen met andere Rotary vrijwilligers waar ook ter wereld.

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom op de markt bij de Dobbe, u kunt de Rotarians ook onderweg aanspreken. De estafette-route loopt van Zoetermeer via Leidsewetering en de Noord AA naar Leiderdorp.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-