bomen snoeienHet is weer tijd om de tuin winterklaar te maken. Natuurlijk doet u het tuinafval zo klein en zoveel mogelijk bij het GFT+E-afval in de minicontainer of in de ondergrondse container bij u in de buurt. Maar soms zijn takken te groot voor de container, dan kunt u een afspraak maken met de takkenroute.

Medewerkers van de afvalinzameling rijden op donderdag 26 en vrijdag 27 oktober de takkenroute. Ieder voorjaar en najaar halen zij weer de grote takken bij u thuis op en zorgen ervoor dat er compost van wordt gemaakt. 

De takken mogen niet langer zijn dan 1,5 meter en moeten samengebonden zijn. De bundel takken mag niet zwaarder wegen dan 30 kilo. Ander tuinafval, zoals bladeren en boomstronken, wordt niet meegenomen.

Maak een afspraak, zodat uw adres wordt meegenomen in de takkenroute. Ga voor meer informatie naar www.zoetermeer.nl/takkenroute. Wilt u zich liever telefonisch aanmelden? Dat kan door te bellen naar 14 079, optie 2, klantenservice van de afdeling Afvalinzameling.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-