Voorlezen kinderboekenweek Zoetermeer 2Tijdens de Kinderboekenweek lazen medewerkers van de HR-afdeling van Provincie Zuid-Holland voor aan kinderen op de kinderopvanglocaties van gro-up in Zoetermeer. Een teamuitje vanuit maatschappelijke betrokkenheid zorgde zo voor veel plezier bij kinderen én voorlezers.

“Wij lezen graag samen met de kinderen. En steeds maar weer blijkt ook hoe goed dit is voor de (taal)ontwikkeling”, vertelt Mandy Stuger, locatiemanager bij gro-up. Voorlezen is een belangrijk onderdeel van het voorschoolse-educatie-programma ‘Piramide’ op het Speeltaalhuis en kinderdagverblijf van gro-up. Ook is er een samenwerking met de Bibliotheek waardoor kinderen steeds andere boeken ontdekken. En nieuwe woorden leren. “Daarom is het juist zo leuk dat de medewerkers van een HR-afdeling bij ons op de opvang komen voorlezen”, aldus Mandy Stuger.

Eva Reitsma, Teamcoördinator Werk & Gezondheid van de HR-afdeling van Provincie Zuid-Holland, vertelt dat zij net iets anders doen met de invulling van hun teamuitje. “Het maatschappelijk karakter voegt dan zeker iets toe. Daarna komen we weer als team bij elkaar en spreken we de dag na.”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-