Foto onthulling UNESCO schilderijHet Alfrink College had afgelopen week een schilder uit Nicaragua te gast, Manuel Alaniz. Samen met onderbouwklassen heeft hij een schets gemaakt om een aantal belangrijke doelen gesteld door de Verenigde Naties in de Sustainable Development Goals uit te beelden.

In deze schildering zijn het recht op water, onderwijs, behoud van natuur en groene energie weergegeven. Daarna mochten de leerlingen ook helpen het schilderij te maken.

Het Alfrink College is een UNESCO school en is daarbij aangesloten bij een wereldwijd netwerk van scholen dat zich in samenwerking met de Verenigde Naties inzet voor vrede en duurzaamheid in de wereld. Het schilderproject is onderdeel van het Drieluik Mondiaal Burgerschap en werd gefinancierd door de stichting Landelijk Beraad Stedennetwerk Nederland Nicaragua. Het prachtige resultaat werd op vrijdagmiddag onthuld door het Unesco team en de nieuwe rector van het Alfrink College, Philip de Vries.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-