stopcontactZoetermeer moet de capaciteit van het elektriciteitsnet vergroten. Stedin Netbeheer B.V. wil de capaciteitsproblematiek op het elektriciteitsnet op lossen met twee nieuwe transformatorstations, een aan de Edisonstraat en een aan de Wiltonstraat.

De huidige transformatorstations aan de Edisonstraat en de Schoolstraat zijn niet meer voldoende en bieden niet de ruimte om uit te breiden. Daarom is gekeken naar nieuwbouw op andere kavels, liefst dicht bij de bestaande stations. Er is een geschikte locatie gevonden aan de Edisonstraat, waar een transformatorstation gebouwd kan worden als aanvulling op het bestaande station aan de Edisonstraat. Ook is er een geschikte locatie gevonden aan de Wiltonstraat. Hier kan een
transformatorstation komen dat het huidige station aan de Schoolstraat vervangt.

Om deze nieuwe transformatorstations te bouwen is een wijziging van het bestemmingsplan ‘Noordelijke Bedrijventerreinen’ nodig, omdat deze locaties nu een groenbestemming hebben waar geen gebouwen of bedrijvigheid is toegestaan.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-