camera op lantaarnpaalIn de Ruivenstraat in Oosterheem komt cameratoezicht, voor drie maanden, na de explosies van afgelopen maandag. Maandag 16 oktober vonden er twee explosies plaats in de wijk Oosterheem: één in de Ruivenstraat en één in de Streefkerkstraat.

Burgemeester Bezuijen: “Heftig nieuws om mee wakker te worden. Veel mensen in Oosterheem zullen er van zijn geschrokken. Deze ernstige incidenten hebben grote impact op de inwoners en de buurt.”
De politie doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht van de twee explosies. Op dit moment is er nog veel onduidelijk. Het is ook nog niet bekend of de explosies verband met elkaar houden en wie hiervoor verantwoordelijk zijn.


In de omgeving van de Ruivenstraat was in het verleden al onrust, een reden voor de burgemeester om snel cameratoezicht in te stellen in de buurt. Het gaat hier om een extra camera, deze camera is dus niet elders in de stad weggehaald. Het toezicht geldt nu tot 20 januari 2024. Daarnaast zullen politie en Handhaving de komende periode extra toezicht houden in de wijk.
De bewoners in het gebied hebben hierover gistermiddag een brief van de burgemeester ontvangen.

-advertenties-

-goede doel-