silverdomeBurgemeester Bezuijen wil ook cameratoezicht rond Silverdome in het Van Tuyllpark. Er zijn af en toe incidenten bij discotheek On the Rocks, naast het Silverdome en er is kans op verstoring van de openbare orde, volgens de burgemeester.

Cameratoezicht heeft een sterk preventief effect en kan helpen om overlast te voorkomen. Volgens burgemeester Bezuijen is het een logisch gevolg om cameratoezicht in te stellen bij Silverdome. Er is al cameratoezicht op de horeca in het Stadshart en nu er steeds vaker (nachtelijke) feesten in de discotheek worden gehouden is het logisch dat ook hier cameratoezicht komt.
Het cameratoezicht is van toepassing op het Silverdome, inclusief de onderdoorgang onder de Australiëweg, van 15 oktober 2023 tot 1 december 2026.
In discotheek On the Rocks hangen ook camera’s, van het bedrijf zelf. Bezoekers die naar On The Rocks gaan, stemmen door het betreden van het pand automatisch toe in het maken van opnamen.

Cameratoezicht Stadshart en Mandelabrug verlengd en uitgebreid

Het al bestaande cameratoezicht in het Stadshart en op de Mandelabrug wordt verlengd tot 1 december 2026. Het gebied in het Stadshart wordt uitgebreid, er zullen camera’s zijn in het gebied op en rondom het Stadhuisplein, het Zuidwaarts, het Oostwaarts, Duitslandlaan, het Theaterplein, de Amsterdamstraat en de Italiëlaan met zichtgebied Denemarkenlaan, Oostwaarts en Italiëlaan tot aan de Griekenlandlaan.

Camera’s bij de Mandelabrug zijn gericht op het gebied rond de brug en op de brug zelf.

-advertenties-

-goede doel-