2022 10 30 Boekenfestival 61Van zondag 22 tot en met zondag 29 oktober staat Zoetermeer weer helemaal in het teken van het Nederlands Thrillerfestival. De Thriller Talkshow in de bibliotheek sluit zondag 29 oktober het festival af.

Een jaarlijkse literaire en culturele happening die voor de vijftiende keer op rij wordt gehouden en deze jubileumeditie werd op zondag 22 oktober afgetrapt met een Boekenfestival in het Stadstheater, compleet met boekenmarkt, divers entertainment en een kindervoorstelling.

In de rest van de Thrillerweek staan nog allerlei activiteiten op het programma. Zoals spannende films en toneelvoorstellingen, workshops voor de jeugd, een BookTalk en als afsluiting op zondag 29 oktober een Thriller Talkshow bij Café MAX/ Forum.
Medewerking aan deze Thriller Talkshow wordt verleend door diverse gerenommeerde auteurs:
-Toni Coppers, winnaar van de MAX Gouden Vleermuis 2022. Een Vlaamse schrijver van misdaadromans die vooral bekend werd door een serie misdaadromans rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Alleen al deze serie nadert de 20 delen en hij was vorig jaar dan ook de terechte winnaar van deze oeuvreprijs.

-Nathalie Pagie, winnares van de MAX Zilveren Vleermuis 2022. Zij heeft inmiddels vele bestsellers op haar naam staan en won, naast genoemde Vleermuis, eerder ook de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller.

-Elvin Post, won eerder de Gouden Strop voor zijn debuut, de misdaadroman Goede Vrijdag en met Roomservice de Diamanten Kogel. Dit jaar miste hij op een haar na de longlist van de MAX Zilveren Vleermuis met Breekpunt.

-Marieke Damen, debuteerde eerder met Stilleven, waarvoor zij de Thrillzone Award won voor beste Nederlandstalige debuut. Ook werd zij genomineerd voor de MAX Bronzen Vleermuis 2021 voor beste debuut. Haar tweede thriller Onbreekbaar bereikte o.a. de shortlist van de MAX Zilveren Vleermuis 2022.

Verder schuift Cees van Rhienen, voorzitter van de jury van de diverse Vleermuizen, bij dit gezelschap aan. Gastheer Laurens de Groot zal de Talkshow leiden. Het programma is inclusief signeersessies en boekverkoop, dankzij de medewerking van Boekhandel Silvester.

De Thriller Talkshow wordt zondag 29 oktober gehouden van 12.00-14.00 uur. Toegang is gratis, maar belangstellenden dienen zich wel tevoren aan te melden via de website van de Bibliotheek Zoetermeer. Tickets zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Foto: Toni Coppers, winnaar van de Gouden Vleermuis 2022

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-