Allerzielen NicolaaskerkhofOp donderdag 2 november biedt het Nicolaaskerkhof aan het Nicolaasplein u de gelegenheid om te gedenken. Het menselijk leven is kwetsbaar en nu het weer vroeger donker wordt is het belangrijk om aandacht te geven aan anderen.

In de eerste plaats aan de mensen in onze directe omgeving, mensen die u dierbaar zijn, familie, buren en vriendenkring. Maar het is ook belangrijk aandacht te geven aan hen die door welke oorzaak dan ook niet meer in ons midden zijn. In de katholieke kerk is 2 november Allerzielen, de dag dat er aandacht wordt gegeven aan de gestorvenen. Recent of langer geleden, dat maakt niet uit.

Een moment om de gedachten terug te laten gaan naar de mooie en verdrietige momenten die we met deze overleden mensen hebben meegemaakt. Het kerkhof achter de Nicolaaskerk in de Dorpsstraat is woensdag 2 november open van 9.00 – 21.30 uur. U kunt een kaarsje opsteken en een kaartje ophangen in de gedenkboom. Ook als de overledene aan wie u deze dag wil denken niet op het Nicolaaskerkhof is begraven of bijgezet, bent u welkom voor een moment van rust, van gedenken, of een gesprek.

In de Nicolaaskerk is er op Allerzielen om 19.30 uur een eucharistieviering, waarna pastoor Van der Helm de graven op het kerkhof zal zegenen. Pastoor van der Helm nodigt u uit om deze viering bij te wonen. De viering wordt muzikaal begeleid door Cantemus Domino.

U kunt de viering ook thuis volgen via de kerkomroep. Kijk voor meer informatie op de website van de parochie: www.nicolaasparochiezoetermeer.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-