Thrillerfistival Vleemuis 54

Corine Hartman en Jan Slagter bij de prijsuitreiking

Tijdens het Boekenfestival van zondag 22 oktober maakte Omroep MAX directeur Jan Slagter de winnaars bekend van de Vleermuizen. Corine Hartman won de MAX Gouden Vleermuis 2023 en ontving uit handen van Jan Slagter een sculptuur, een oorkonde en een cheque ter waarde van € 5.000,--.

“Je lijkt een beetje geschrokken” aldus Jan Slagter tegen Corine Hartman. “Omdat ik al enkele keren genomineerd was, verwachtte ik dit gewoonweg niet” aldus Corine, bij wie het feit dat zij gewonnen heeft nog even moest landen. “Maar ik ben er natuurlijk heel erg blij mee!”

De MAX Zilveren Vleermuis ging naar het boek ‘De 20’ van Sam Holland. Deze Engelse auteur won vorig jaar de MAX Bronzen Vleermuis met haar debuutthriller ‘De Echoman’ en haar tweede thriller is meteen goed voor de MAX Zilveren Vleermuis 2023, de prijs voor de beste thriller van het jaar.
Björn van den Eijnde won de MAX Bronzen Vleermuis 2023 met zijn boek ‘De engelenmoord’ en de dit jaar voor het eerst uitgebrachte MAX Junior Vleermuis, voor het beste spannende kinderboek, ging naar ‘Groenwoud – de wereld achter de deur’ van Pari Thomson.

 2023 10 22 Ned Thrillerfestival 170  2023 10 22 Ned Thrillerfestival 134

Scholieren Schrijfwedstrijd

De jury had een flinke kluif aan het doornemen en beoordelen van de honderden ingezonden
verhalen voor de de Scholieren Schrijfwedstrijd. Verhalen die door scholieren waren geschreven, nadat zij een workshop hadden gekregen van Laurens de Groot, de Man met Koffer, die de prijsuitreiking presenteerde.
Vijf verhalen kwamen uiteindelijk op de short list terecht. En uiteindelijk werden dit de winnaars….

1) Rosalie Mullenders, met haar verhaal Code 5598
2) Falk Freriks, met Schoolslag of doodslag
3) Eva van Drongelen, met De griezelige bunker
En eervolle vermeldingen waren er voor:
4) Nick van Hooff, met het spannende De gruwelijke kelder
5) Rick Noomen: hij schreef Het geheim van de geest.

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer is beschermheer van het Nederlands Thrillerfestival en reikte de prijzen uit. Rosalie Mullenders ontving uit zijn handen de Kids Gouden Vleermuis 2023 plus een oorkonde.

Alle vijf verhalen zijn inmiddels verschenen in een geschenkenboekje dat op de deelnemende
scholen wordt verspreid. In dit boekje is tevens de longlist opgenomen van de overige 5 genomineerde schrijvertjes. HIP Publishing maakt er tevens een e-book van.

 2023 10 22 Ned Thrillerfestival 198a  2023 10 22 Ned Thrillerfestival 197 Edit

Thrillerweek

In de rest van de Thrillerweek staan nog allerlei activiteiten op het programma. Zoals spannende films bij Filmhuis Cameo en Bioscoop Kinepolis, diverse workshops bij CKC & partners en in de Bibliotheek, voorstellingen van leerlingen door leerlingen op het Erasmus College, een BookTalk in de bibliotheek met schrijfster Eva Burgers, duistere verhalenvertellers in het CKC en als afsluiting op zondag 29 oktober een Thriller Talkshow bij Café MAX / Forum, met medewerking van Toni Coppers, Nathalie Pagie, Elvin Post en Marieke Damen. .

Alle verdere informatie over de diverse programma onderdelen, tijdstippen en hoe aan te melden is te vinden op www.nederlandsthrillerfestival.nl

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-