Stilte 1In deze uitdagende tijden wil ILOZ een warme golf van medeleven en compassie verspreiden voor degenen die lijden in Israël en Palestina en andere brandhaarden in de wereld. Afgelopen vrijdag was een eerste bijeenkomst, met deelnemers uit heel de Zoetermeerse samenleving.

Elk slachtoffer van geweld laat diepe wonden achter en het is een diepgewortelde overtuiging, geworteld in de rijke tradities van verschillende geloofsgemeenschappen, dat het nemen van één leven een verlies voor de collectieve menselijkheid betekent.

Stilte 2De deelnemers vertegenwoordigden kerken en moskeeën, maar ook politieke partijen en vluchtelingen. En vredeswensen vanuit de joodse gemeenschap in onze stad. Met reflectiemomenten van Shamier Madhar (voorzitter van het ILOZ), Margot Kraneveldt (Ambassadeur van Vrede 2023), en Ingeborg Ter Laak (wethouder sociaal domein).

Een samenkomst, zonder enige vorm van protest en spandoeken, maar met het warme schijnsel van kaarsen die als symbolische stralen van mededogen dienen in deze donkere wereld. Ook aanstaande vrijdag, 27 oktober, zal er weer zo’n stiltemoment zijn en ook de daarop volgende vrijdagen. Verzamelen is bij de Vredespaal in het hart van het Dobbepark, nabij Markt 1 in Zoetermeer. Hier zal weer gezamenlijk gereflecteerd worden en is er een samenzijn in een sfeer van compassie en begrip.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-