ruth hoscheid1 bijlsma kopie 1Op woensdag 8 november aanstaande viert de Stichting Regenboog Muziek haar 15-jarig bestaan. Dat doet ze met een feestelijk concert door celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth. Voor de 'couleur locale' zullen de musici de werken kort toelichten.

Dat doen ze niet met een hedendaagse blik, maar als tijdgenoten van de componisten. Ze presenteren een programma dat is samengesteld uit een aantal (deels korte) composities, die zijn ontstaan aan het einde van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw. Ze maken in hun verscheidenheid de toenmalige saloncultuur hoorbaar.

Eén van de inspiratiebronnen is de beschrijving van een concert in de Amsterdamse villa van Pierre Cuypers, architect van onder meer het Rijksmuseum, zoals we die kunnen lezen in de novelle 'Blank en geel' die Lodewijk van Deyssel in 1894 publiceerde, inclusief een heuse poëzievoordracht. Het concert wordt besloten met de magistrale sonate die Frank Bridge componeerde tijdens de Eerste Wereldoorlog en waarmee hij in zekere zin afscheid nam van de elegante composities die hij daarvóór geschreven had. Er worden verder werken van o.a. Elgar, Chausson, Bosmans en Röntgen ten gehore gebracht.

Het concert vindt plaats op woensdag 8 november 2023 en begint om 20.15 uur in Centrum De Regenboog, Nathaliegang 263 (wijk 19).
De entreeprijs bedraagt  €16,50, tot 25 jaar: € 5,00. Houders van de Zoetermeerpas hebben gratis toegang.

Reserveren voor het concert kan alleen via de website www.regenboogmuziek.nl. Er is geen losse kaartverkoop, reserveren kan tot en met 7 november. Voor alle bezoekers is er een jubileum-cadeautje.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-