ontbijtDe gemeente Zoetermeer gaat extra geld beschikbaar stellen om te zorgen dat alle kinderen kunnen ontbijten voor ze naar school gaan. Er zijn verschillende mogelijkheden, ontbijt op school, ontbijtbonnen of ontbijttassen voor gezinnen in armoede.

Op basisscholen IKC De Regenboog en IKC De Touwladder is er al sinds 2021 de mogelijkheid om op school te ontbijten. Alle kinderen van de school kunnen hier samen een gezond ontbijt eten voor ze naar de klas gaan. Een school die ontbijt aanbiedt, kan hiervoor €5.000 subsidie krijgen van de gemeente.
Landelijk worden nu ook schoolmaaltijden beschikbaar gesteld door het Rijk, in samenwerking met het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis. Acht scholen uit Zoetermeer doen inmiddels mee aan dit programma, scholen kunnen hierbij kiezen tussen een ontbijt op school of ouders kunnen ontbijtbonnen ontvangen.
Er zijn inmiddels 10 scholen die ontbijt op school aanbieden, via de gemeente of via het landelijke programma.

Ontbijttassen

Voor scholen die niet deelnemen aan de lokale pilot van ontbijt op school of het landelijke programma, wil de gemeente toch ontbijt mogelijk maken voor kinderen in armoede. Samen met het Rode Kruis worden ontbijttassen samengesteld die wekelijks door ouders kunnen worden opgehaald bij bijvoorbeeld een buurthuis of wijkcentrum.
De ontbijttassen hebben als voordeel dat er geen beroep gedaan hoeft te worden op scholen om het ontbijt te organiseren. De kinderen kunnen gewoon thuis ontbijten.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-