Sinterklaas Zoetermeer Poster 2023Het programma van de intocht van Sinterklaas in Zoetermeer is bekend: op zaterdag 18 november komt Sinterklaas met zijn gevolg aan in Zoetermeer! De intocht start al om 10 uur in het Stadshart en gaat vervolgens richting de Dorpsstraat.


De organisatie heeft er voor gekozen om de intocht in Stadshart én Dorpsstraat te organiseren, zodat zo veel mogelijk kinderen de kans hebben om Sinterklaas te ontmoeten.


Kaart Intocht Sinterklaas 2023Vanaf 10:00 uur – Start Intocht Stadshart
Start ten hoogte van de Kruidvat richting het Nicolaasplein samen met Sinterklaas en alle pieten dwars door het Stadshart heen. Vervolgens langs de Markt, het Dobbe eiland en richting het Nicolaasplein.

11:00 – 12:00 uur – Voorprogramma Op Het Nicolaasplein
Hier starten de pieten en de burgemeester alvast met opwarmen tot Sinterklaas zal aankomen op het Nicolaasplein. Laat je hier al verrassen met al het aanwezige lekkers!

Vanaf 12:00 uur – Hoofdprogramma Nicolaasplein
Aankomst Sinterklaas op het Nicolaasplein, waar de burgemeester Sinterklaas al staat te verwelkomen voor een spectaculair welkom!

12:30 – 14:00 uur – Vervolg Intocht Dorpsstraat
Sinterklaas zal samen met de burgemeester de intocht vervolgen naar en door de Dorpsstraat tot aan de stal van Ozosnel.

12:30 – 16:00 uur – Activiteiten met Sinterklaas in de Dorpsstraat
Spring, dans, zing, ren en help de pieten met de meest uiteenlopende activiteiten in de Dorpsstraat. Van zakkenlopen, chocoladeletter happen, cadeautjes gooien door de schoorsteen en een ware pepernoten race tot nog veel meer! Doe mee en vergeet ook zeker niet even langs de stal te gaan van Ozosnel en op de foto met Sinterklaas.

Sinterklaas agenda Stadshart en Dorpsstraat

20211120 27739Na de officiële intocht is het feest nog lang niet voorbij. In en rondom het Stadshart en de Dorpsstraat zal de maand november/december volledig in het teken staan van Sinterklaas. Zo is er een kleurwedstrijd, fotomomenten met Sinterklaas en natuurlijk kun je weer je schoen zetten.

Woensdag 22 november - Fotomoment met Sinterklaas: 13:00 – 16:00 uur Bij Bakkerij Pieterse in de Dorpsstraat 31 is er de mogelijkheid om Sinterklaas te bezoeken en op de foto te gaan.

Zaterdag 25 november – Schoentje zetten in de bakkerij: 13:00 – 16:00 uur Neem je schoen mee en zet bij Bakkerij Pieterse in de Dorpsstraat 31 je schoentje neer!

Zondag 26 november – Sinterklaas shoppen in het Stadshart: 12:00 – 14:00 uur Sta jij ineens samen met Sinterklaas in de rij bij de kassa? Spot jij hem met alle cadeautjes in zijn handen? Sinterklaas doet namelijk nog zijn laatste inkopen in het Stadshart.

Woensdag 29 november - Fotomoment met Sinterklaas + Schoentje ophalen I 13:00 – 16:00 uur
Bij Bakkerij Pieterse in de Dorpsstraat 31 is er de mogelijkheid om Sinterklaas te bezoeken en op de foto te gaan en kom dan ook je schoentje weer ophalen. Zouden de bakkerspieten de schoentjes gevuld hebben met lekkers?


Woensdag 6 december – Uittocht Sinterklaas  17:00 – 18:00 uur
Samen Sinterklaas uitzwaaien! Sinterklaas kan niet zomaar weggaan natuurlijk uit Zoetermeer. Maar het uitzwaaien is nog een geheimpje voor de Sint.

Alle activiteiten met Sinterklaas vind je ook terug op de Sinterklaasagenda van Zoetermeer Actief: Sinterklaas-agenda

-advertenties-

-goede doel-