aanhoudingOosterheemTwee eenheden wilden een man aanhouden in de Gouderakstraat in Oosterheem. Toen zij hem aan wilden spreken, nam hij de vlucht, met een risicovolle achtervolging tot gevolg.

De politie heeft naar buiten gebracht dat zij op donderdag 5 maart een man hebben weten aan te houden in de Aarlanderveenstraat in Oosterheem. Bij deze aanhouding is de bestuurder tegen de politie auto aangereden, beide voertuigen raakten beschadigd. Aan deze aanhouding ging een achtervolging met hoge snelheid en de nodige risico's  vooraf, 

De aanleiding

De politie kreeg meldingen over een man die zich verdacht ophield in de Gouderakstraat in Oosterheem. Met twee eenheden kwam de politie ter plaatse. Bij het zien van de politie nam de verdachte de vlucht. Met hoge snelheid reed hij er vandoor. De politie ging achter hem aan met zwaailichten en sirenes. De snelheid ging steeds verder omhoog en uiteindelijk heeft de politie besloten meer afstand te nemen tijdens de achtervolging in de bebouwde kom. Getuigen zeiden dat de bestuurder met zeker 100km per uur door de straten scheurde en regelmatig over stukken reed waar je niet met de auto mag komen.

Goede afloop

Wat de verdachte niet wist, was dat één van de politiewagens zich verdekt had opgesteld aan de rand van de wijk. Toen zij de verdachte zagen aankomen in de Aarlanderveenstraat, heeft de politie de man aan kunnen houden door hem tegen de politie auto aan te laten rijden. Door de klap is de airbag van de verdachte geactiveerd. De man is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van de drug THC. 

 

Foto: Politie Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-