WhatsApp Image 2020 03 07 at 17.29.09 2
Brandweer, ambulance en politie ontvingen zaterdag even na vier uur een melding van een kelderbrand op de Tankenberg in Meerzicht. Ter plaatse werd er direct door de brandweer opgeschaald naar middelbrand. Er bleken 4 slachtoffers te zijn, die veel rook ingeademd hadden. 

Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen vervoerd voor verdere zorg. De hele eerste etage van de flat werd geëvacueerd en meerdere bewoners werden onderzocht in de ambulance.

De hulpdiensten waren met veel materieel uitgerukt naar de brand, meerdere politiewagens, drie brandweerwagens en drie ambulances kwamen naar de brand. De Meerzichtlaan werd tijdens de aanwezigheid van de hulpdiensten met één rijbaan afgesloten voor het verkeer. 

 tankenberg  tankenberg2

Brandstichting oorzaak

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat er sprake is van brandstichting. De brand is ontstaan in de gang waar de kelderboxen gelegen zijn. Door de brand is er veel schade ontstaan.

 

Jonge held slaat alarm

 Een jongen van 9 jaar, die in de flat woont, ontdekte de brand als eerste en waarschuwde snel zijn moeder en buurman. Door het snelle optreden van deze jonge held kon de brand in een vroeg stadium worden bestreden door de brandweer en werd erger voorkomen.

Getuigen gezocht

De recherche van politie Zoetermeer doet onderzoek naar de brandstichting. De recherche is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest of weet u wie de veroorzaker van deze brand is, neem dan contact op met de recherche van politie Zoetermeer op nummer 09008844. 

 

Tekst en foto's, Marja de Laaf 

-advertenties-

-goede doel-