politie auto 10Na het negeren van een stopteken, ging een bestuurder van een zilver-grijze Mercedes er vandoor in Den Haag. Op de vlucht voor de politie raakte de bestuurder een andere auto, waardoor zijn wiel afbrak. Een vonkenregen was het gevolg. De dollemansrit eindigde in Zoetermeer.

De politie gaf op maandagochtend 11 mei een stopteken aan de bestuurder van een Mercedes op de Binckhorst. Deze werd genegeerd en de politie ging in de achtervolging. De rit ging naar de A12 richting Utrecht. Volgens Regio15 heeft de vluchtwagen één of meerdere andere weggebruikers geraakt. Hierdoor is waarschijnlijk het wiel afgebroken en ontstond er een vonkenregen. 

Steeds meer politiewagens sloten zich aan bij de achtervolging op de A12 en zij zagen hoe de vluchter de afslag Zoetermeer nam. Daar ging hij de Zuidweg op, de weg die langs de carpool 'De Lus' loopt in Rokkeveen. De Mercedes ging tegen het verkeer in en kon de bocht niet houden. Veel Zoetermeerders weten dat dit een vervelende bocht is, omdat hij behoorlijk lang is. Waarschijnlijk met een behoorlijke vaart, reed de Mercedes de berm in. Daar had de politie niet veel moeite om de verdachte aan te houden en over te brengen naar het bureau.

Het is niet duidelijk waarom de verdachte zich uit de voeten wilde maken. 

-advertenties-

-goede doel-