56kmTehardEen bestuurder van een bestelbus heeft de Zoetermeerse politie het nodige werk bezorgd. Hij reed 56 km te hard op de Australiƫweg, nam de vlucht en veroorzaakte later een frontale botsing.

Bij een snelheidscontrole op donderdag 19 augustus reed de bestuurder van een bestelauto 131 km per uur. Na correctie is dit 56 km te hard. De politie wilde hem aanhouden, maar de bestuurder nam plots een afslag. Het kenteken van de auto was inmiddels door de politie vastgelegd. In een nabijgelegen industrieterrein hoopten zij de snelheidsduivel staande te houden. Dit lukte echter niet. 

Niet veel later kwam er bij de agenten een melding binnen van een aanrijding in Bleiswijk. Daar had de bestuurder van de bestelbus een frontale botsing veroorzaakt, doordat de bocht verkeerd inschatte en op de andere weghelft reed. Een tegemoet komende auto kon hij niet meer ontwijken.

Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd voor het te hard rijden. Ook heeft hij een proces-verbaal gekregen voor het veroorzaken van een aanrijding.

Foto: Politie Zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-