20200717 19408Wethouder Cultuur Robin Paalvast opende in de tuin bij De Bakkerswinkel Zoetermeer het zomerse kunstproject Quarantainekunst. Kunstenaars exposeren hierbij in de openbare ruimte om hun kunst in de coronatijd toch aan een breed publiek te laten zien.

In de Zoetermeerse Dorpsstraat zijn al diverse kunstwerken zo te zien, in etalages, of achter de voorruit van een woonkamer. Bij elk kunstwerk hoort een QR code, wie deze scant krijgt meer informatie over het kunstwerk en de kunstenaar. Het is de bedoeling dat nóg meer Zoetermeerse kunstenaars zich aanmelden, zodat iedereen in de stad in zijn eigen wijk van kunst kan genieten.

 20200717 19410  20200717 19412

 

Wethouder Paalvast: “Het is mooi om te zien hoe de kunstwereld van de nood een deugd maakt en met dit creatieve idee van elke wijk een openluchtmuseum maakt!” Na de opening, waarbij een kunstwerk van de Zoetermeerse kunstenaar Wille Vaskimo onthuld werd, werd een kunstroute door de Dorpsstraat gelopen.

Bedenker en fotograaf Daniella van Bergen is samen met Stichting KunstPost dit initiatief gestart om kunst, juist nu, zichtbaar te blijven maken. Het doel van Stichting KunstPost is om kunst op een laagdrempelige manier zichtbaar te maken en een eigen plek te bieden in regio Haaglanden.

Ook meedoen?

Deelnemers kunnen zowel kunstenaars zijn als mensen die een geschikte plek hebben om kunst zichtbaar te maken. Zij kunnen zich aanmelden via www.quarantainekunst.nl. Kunstenaars kunnen deelnemen met maximaal 5 kunstwerken op max. vijf adressen.
Aan de hand van de digitale routekaart kunnen kunstliefhebbers in hun wijk op zoek naar kunst achter de ramen.
Meer weten? Kijk op www.quarantainekunst.nl 

-advertenties-

-goede doel-