jonge man leest buitenDe Bibliotheek zorgt ervoor dat Zoetermeer zich niet hoeft te vervelen deze zomer. De leenvoorwaarden zijn verruimd zodat oud en jong thuis of op het vakantieadres van stapels boeken kan genieten. De hele zomervakantie lang kan iedereen de geleende materialen langer houden: wel zeven weken lang.

Kinderen en jongeren boffen, want zij mogen wel twintig boeken en andere materialen uitzoeken. En is alles uitgelezen voordat de vakantie voorbij is? Dan kunnen er gewoon weer nieuwe gehaald worden. Deze actie loopt tot en met 30 augustus.

Liefhebbers van e-books kunnen ook de gratis VakantieBieb app downloaden in elke app-store; een cadeautje van alle openbare bibliotheken helemaal vol met tientallen e-books en luisterboeken voor kinderen, young adults en volwassenen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om de VakantieBieb te downloaden.

Lezen kan ook op het nieuwe cultuurterras dat de Bibliotheek samen met het eigen Forum Café en museum De Voorde heeft opgezet op het Stadhuisplein. Naast relaxte leesplekken voor kinderen en lekkere koffie voor volwassenen zijn er op het terras de hele vakantie door activiteiten voor alle leeftijden. Knutselen, dansen en zingen, maar ook een heuse verhalenverteller met een wekelijkse Midzomernachtsdroom en easy listening zangact Ebony & Ivory.

Meer informatie op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-