pexels tairon fernandez 450301Burgemeester Bezuijen wil in gesprek met Zoetermeerse jongeren om te weten te komen wat zij graag zouden willen rond de jaarwisseling. Bezuijen: “Het is natuurlijk beperkt wat er mogelijk is, maar we vinden het heel belangrijk om de jongeren zélf hierbij te betrekken.”


Derya Yula, fractie GroenLinks, stelde maandagavond vragen in de raadsvergadering om erop aan te dringen daadwerkelijk met de jongeren in gesprek te gaan in de voorbereiding op de jaarwisseling. Yula: “ Nu de vuurwerkshows en het jongerenfeest zijn afgelast, heeft het college besloten een livestream aan te bieden. GroenLinks heeft twijfels of we hiermee jongeren daadwerkelijk bereiken. Is het niet effectiever als we niet namens de jongeren een besluit nemen, maar met de jongeren in gesprek gaan?” Burgemeester Bezuijen antwoordde dit zeker ook van plan te zijn: “In gesprekken met jongeren, ook via Buurtwerk en de combinatiefunctionarissen, willen we kijken waar behoefte aan is en daarop inspelen.”
In samenwerking met First Noise, die ook elk jaar het oud en nieuwfeest voor jongeren organiseert, komt er een livestream met bekende DJ’s. First Noise heeft een groot bereik onder jongeren, aldus de burgemeester, en zal ook meewerken in de campagne om jongeren te bereiken.


Repressie en preventie

Om problemen tijdens de jaarwisseling te voorkomen, worden nu al maatregelen opgezet. Zo zijn er aandachtslocaties in kaart gebracht waar extra inzet van hulpdiensten nodig is en kunnen particuliere beveiligers worden ingezet.
Ook preventief worden, zoals elk jaar, maatregelen genomen zoals het afsluiten van prullenbakken, parkeerautomaten en containers en het verwijderen van brandbaar materiaal in de dagen vóór de jaarwisseling. Op scholen worden voorlichtingslessen gegeven voor de jeugd door Halt en Buurtwerk en een deel van de campagne voor een veilig oud en nieuw zal via de social media verlopen.

-advertenties-

-goede doel-