pexels fox 1595385De coronacrisis treft jongeren extra hard. GroenLinks wil dat de eisen aan jongeren onder de 27 tijdelijk worden versoepeld. Landelijk is een motie aangenomen die het mogelijk maakt dat de gemeenten de strengere regels voor jongeren in de bijstand tot 1 juli 2021 naast zich neer kunnen leggen.

De fractie van GroenLinks Zoetermeer is blij met de aangenomen motie in de Tweede Kamer en vindt het belangrijk dat jongeren in Zoetermeer hiervan kunnen profiteren. Voor jongeren gelden strengere eisen om een beroep te mogen doen op de bijstand. Zo heeft een jongere bijvoorbeeld vier weken wachttijd om een verzoek te mogen doen. Ook heeft een jongere in de bijstand niet het recht om eventuele bijverdiensten voor een klein deel te behouden, terwijl bijstandsgerechtigden die ouder zijn dat wel mogen.

GroenLinks Zoetermeer heeft het college gevraagd gebruik te maken van de tijdelijke re-integratie mogelijkheden voor jongeren die het rijk nu biedt. “Wij zien het als een stimulans voor jongeren om tijdelijke bijbanen aan te nemen als het niet lukt om in het eigen werk aan de slag te kunnen”, aldus commissielid Pauline Mulholland.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-