ALL RIGHTS RESERVED.DUPLICATION AND COMMERCIAL EXPLOITATION IN ANY FORM OR WAY FORBIDDEN UNLESS THERE IS WRITTEN PERMISSION BY THE AUTHOR: FOTOFLEX.NL - THE NETHERLANDSDe bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wil steviger steunmaatregelen voor de horeca. De wethouders vragen het kabinet om een ruimhartiger toepassing van de NOW-3 regeling en een hogere tegemoetkoming voor de vaste lasten binnen de horeca.

Margreet van Driel, plaatsvervangend voorzitter van de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van de MRDH: “Het water staat vele horecaondernemers tijdens deze coronacrisis aan de lippen. Dit leidt tot veel stress, onrust en soms tot psychische klachten. Zeker nu de horeca ondanks de eerder genomen maatregelen gesloten moet blijven. De berichten over gezondheidsklachten bij onze horecaondernemers moeten we meer dan serieus nemen. Extra steunmaatregelen zijn nodig om deze ondernemers wat lucht te geven.”

 

Maatregelen kabinet onvoldoende

Het kabinet heeft op 9 december jl. een stevig maatregelenpakket gepresenteerd om sectoren die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis te ondersteunen. Maar gesprekken met lokale horecaondernemers BIZ-besturen, MKB Rotterdam Rijnmond en Koninklijke Horeca Nederland maken duidelijk dat het onvoldoende verlichting geeft voor de horecasector. Zeker nu de horeca voor langere tijd dicht moet blijven is de situatie nijpend.

Horecaondernemers geven aan dat de extra compensatie die het kabinet in het vooruitzicht stelt niet toereikend is gelet op de enorme terugval in omzet. Net gestarte ondernemers hebben geen kans om zich te bewijzen en voor ervaren horecaondernemers staat de continuïteit van hun bedrijf op het spel.

Foto: wethouder Margreet van Driel

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-