herstart Ilion 29042020 1Jeugdtrainer Thijs Donkersloot van Ilion brengt een groep pupillen naar de atletiekbaan


Na 6 weken lockdown kon op 29 april eindelijk het hek weer open van de atletiekbaan van Ilion. Nog niet voor iedereen, maar het begin is er. Kinderen t/m 12 jaar kunnen weer gaan sporten en de wat oudere jeugd t/m 18 jaar ook, zij het met inachtneming van 1,5 meter afstand.


Voordat de trainingen konden beginnen moest Ilion corona proof worden gemaakt. Materialen werden gedesinfecteerd, looproutes gemaakt, trainingen aangepast op anderhalvemeter onderlinge afstand. Door de goede samenwerking met sponsor Rieel Schoonmaakbedrijven en de onderhoudsploeg van Ilion is alles tot in de puntjes geregeld. De aanvangstijden van de trainingen zijn gespreid om de groepen niet te laten vermengen. Ouders zijn (tijdelijk) niet welkom binnen de hekken en op de parkeerplaats in een heuse Kiss&Ride strook gemaakt.


Veel werk, maar het enthousiasme van de kinderen en de trainers was een beloning voor iedereen. Als jonge veulens die voor het eerst de wei in mochten, huppelden de kinderen achter de trainer aan. De kinderen waren blij dat ze eindelijk weer wat konden doen en dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes weer zagen. De ouders waren blij dat ze een uurtje rust hadden.


Foto: Kees Franken

-advertenties-

-goede doel-