Na de aankondiging dat de jeugd hun buitensport weer mag beoefenen, heeft MHC  Zoetermeer alles in het werk gesteld om dit mogelijk te maken. Er werd een protocol geschreven en trainingsmaterialen werden gedesinfecteerd. Gemarkeerde routes en een nieuw trainingsschema voorkomen vermenging van teams.

Mixed Hockey Club ZoetermeerOp woensdag 6 mei mochten de jongste leden van MHC Zoetermeer weer terugkeren op de club voor een training. Meisjes F1 met hun trainsters hadden er veel zin in!


Op maandag 4 mei vonden de eerste jeugdteams hun weg naar de hockeyvelden waar zij sinds 12 maart niet meer hadden gesport. Eerst wat onwennig, want alles gaat nu tijdelijk anders: de fiets mocht nooit mee naar het trainingsveld en nu is dat verplicht, ballen en pionnen oprapen is de taak van de trainer geworden, ouders zijn (nog) niet welkom langs de lijn, iedereen moet direct na afloop van de training naar huis en die 1,5 meter afstand voor 13 jaar en ouder, dat valt niet altijd mee.
Maar wat vond iedereen het heerlijk om met sportvrienden en -vriendinnen weer een balletje te kunnen slaan! Zonder uitzondering verliet de jeugd na afloop het terrein met een grote glimlach op het gezicht.

Er wordt uitgekeken naar het moment dat ook de senioren en G-hockeyers weer mogen komen trainen.

Foto: Marion van Oostveen

-advertenties-

-goede doel-