20200508 18895

Karatevereniging Tomo no Kai in Buytenwegh startte vrijdag 8 mei weer met de jeugdtrainingen

De afgelopen week startten vele sportverenigingen weer met lessen voor de jeugd. Een beetje onwennig werd les gegeven op veldjes buiten, de jongste kinderen bij elkaar en van 13 tot en met 18 jaar met 1,5 meter afstand. Vanaf 11 mei komen daar ook de volwassenen weer bij.

Clubs en verenigingen hebben afgelopen week toestemming van de gemeente aangevraagd voor hun sportactiviteiten in de buitenruimte voor de jeugd. Nu ook de volwassenen erbij komen, is deze specifieke toestemming niet meer nodig.
De richtlijnen voor de kinderen (t/m 12 jaar) en jongeren (13 tot en met 18 jaar) blijven in hoofdlijnen hetzelfde: kinderen hoeven zich tijdens het sporten niet te houden aan de 1,5 meter regel, jongeren moeten wel deze afstand bewaren. Ook de volwassenen moeten zich houden aan de 1,5 meter afstand regel. De sportaanbieder moet er voor zorgen dat drukke plekken vermeden worden en dat de hygiëne voorschriften worden nageleefd.

Er worden een aantal locaties in Zoetermeer benoemd, die gereserveerd kunnen worden door sportaanbieders die niet op openbare locaties terecht kunnen. Sportaanbieders kunnen deze locaties reserveren, zodat het aantal sporters goed verdeeld kan worden. Deze locaties zijn: de sportvelden naast Silverdome (de ‘oude’ DSO Velden), Parkeerplaats SilverDome Noordkant en het Buytenpark theater.
Sportverenigingen met eigen buitenaccommodaties (zoals atletiek, hockey, honkbal, tennis, voetbal) kunnen weer met alle groepen op hun eigen locatie trainen, vanaf 11 mei. Sportkantines en kleedkamers blijven hier nog wel steeds gesloten.

 

Zwembaden

Binnenzwembaden mogen onder voorwaarden weer open volgens de landelijke richtlijnen, dit is wat afstand betreft gelijk aan de buitensporten: 1,5 meter afstand houden vanaf 13 jaar. Douchen voor en na het zwemmen doe je thuis, en zwemmers wordt ook gevraagd om thuis alvast de zwemkleding aan te trekken, met de gewone kleding eroverheen. Bij aankomst in het zwembad kan de ‘overkleding’ dan snel worden uitgetrokken. Ná het zwemmen is er wel een kleedkamer beschikbaar.
Zwembad de Driesprong opent zijn deuren op 11 mei. Zwembad de Veur zal zijn deuren openen op 18 mei.

-advertenties-

-goede doel-