Atletiekvereniging Ilion heeft tijdens de gedwongen sluiting, door de coronacrisis, direct de kans gegrepen de vloer van de trainings- en wedstrijdhal (Ilion atletenfabriek) te vervangen. Door de sluiting kon de vervanging plaatsvinden zonder dat dit impact had op de wedstrijden en trainingen.

nieuwe vloer atletenfabriek Ilion

Het was al een lang gekoesterde wens van de Wedstrijd Organisatie Commissie om de vloer in de hal te vervangen. Bij de renovatie van de hal een paar jaar geleden was deze wens om budgettaire redenen gesneuveld en door het intensieve gebruik was de vloer er in de loop van de tijd zeker niet beter op geworden. Bovendien voldeed de belijning niet meer aan de criteria van de Atletiek Unie, waardoor het organiseren van indoorwedstrijden, zeker internationale, niet meer mogelijk was.

Internationaal
Voor het leggen van de vloer en het aanbrengen van de belijning heeft Ilion de bedrijven Nootenboom Sport bv en GCC Sport Surfaces in de arm genomen. Want hoewel de atletenfabriek in de eerste plaats een trainingshal is, heeft Ilion de ambitie om ook indoorwedstrijden te organiseren op nationaal en internationaal niveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Klaverblad International Polshooggala en een landenwedstrijd voor de jeugd. Het is dus van belang dat de vloer en belijning voldoen aan de (internationale) normen.

Solide financieel beleid
Voor het vervangen van de vloer rekent Ilion op een subsidie van 20% uit de landelijke subsidieregeling voor sportmaterialen en –accommodaties (de Bosa). De overige 80% kan Ilion financieren doordat llion al jaren een solide financieel beleid voert en een voorziening heeft getroffen voor de vloervervanging. Daarnaast wordt een deel van de lasten geleidelijk in de komende 15 jaar genomen.

Bijschrift bij de foto: nieuwe vloer met belijning in de Ilion atletenfabriek (foto Kees Franken)

-advertenties-

-goede doel-