silverdome schaatsenDe Oval (schaatsbaan Silverdome) zal ook het komende schaatsseizoen dicht blijven. Hiervoor heeft het college toestemming gegeven. Uit een onderzoek is gebleken dat de Oval niet rendabel te maken is. Er is een kans dat de Oval definitief mag sluiten als daarmee de ijshockeybaan en curlingbaan wel kunnen blijven bestaan. 

Wethouder sport Ingeborg ter Laak heeft in een brief de gemeenteraad laten weten dat de Oval (250 meter schaatsbaan) in seizoen 2020-2021 niet meer open gaat. Zij schrijft dat Aprisco Leisure (eigenaar Silverdome) met een plan moet komen hoe Silverdome in de toekomst verder gaat. Aprisco heeft de haalbaarheid van de Oval laten onderzoeken en daaruit is gebleken dat het Silverdome een grote financiƫle strop heeft aan de Oval. De gemeente en Aprisco hebben afgesproken dat er een nieuw plan ontwikkeld moet worden door Aprisco om het Silverdome rendabel te maken.

 

Recreatie ijs moet blijven

silverdomeEen voorwaarde die de gemeente heeft gesteld is dat het sluiten van de Oval alleen kan als de ijshockey- en curlingbaan blijven bestaan.
Ook zal er gekeken worden of de Oval een andere functie zou kunnen krijgen. Dit zal in de nieuwe plannen opgenomen worden. De kans dat de Oval ooit weer als schaatsbaan open gaat is hiermee een stuk kleiner geworden. Schaatsers die graag de Noren onder binden, moeten nu uitwijken naar andere ijsbanen in de regio.

De wethouder hoopt dat met het sluiten van de Oval, het Silverdome financieel sterker wordt en dat daarmee de kans vergroot wordt om de ijshockey- en curlingbaan open te houden. Deze banen worden intensief gebruikt door Zoetermeerse clubs. 

-advertenties-

-goede doel-