DSC 1064Korfbal - Na de knappe overwinning van Meervogels 1 op Tempo op de 1e speeldag was de 2e wedstrijd op eigen terrein in Zoetermeer tegen Rohda uit Amsterdam. In de hoofdklasse beginnen met 2 overwinningen zou een perfecte start zijn voor de ploeg van Rick Nell.

Meervogels schoot uit de startblokken en nam al snel een gedecideerde voorsprong van 6-1 waarbij Renske Captijn 50% van de productie op haar naam kon schrijven. Gedurende de 1e helft bleef Rohda wel in het spoor maar kon het de blauw-witte brigade uit Zoetermeer niet echt het vuur aan de schenen leggen. De ruststand was uiteindelijk 9-5 wat enkel de opmaat was voor een glanzende 2e helft.
In de 1e periode van de 2e helft werd Rohda volledig de wil opgelegd en een ontketend Meervogels speelde bij tijd en wijle de Amsterdamse verdediging aan flarden. De precisie bij de vrije ballen van de eerder genoemde Captijn maar ook die van Eline van Lomwel waren op zich al voldoende aan schotkracht.

Tel daarbij op de oogstrelende combinaties tussen o.a. Mike Roos en Thom Weidmann waar Rohda ook het antwoord schuldig moest blijven. Een perfecte mix om de 2e overwinning van het seizoen te boeken met een uiteindelijke eindstand van 22-9.
Komende zaterdag is de volgende topper in de Hoofdklasse als Meervogels in Oegstgeest op bezoek gaat bij Fiks die ook 4 punten uit 2 wedstrijden hebben behaald. Saillant detail bij dit duel is het feit dat Rick Nell Fiks als werkgever had voor zijn overstap naar De Meervogels.