Zoetermeer PantersZoetermeer Panters geeft aan dat zij samen met de andere Nederlandse ijshockeyclubs uit de BeNe League stapt. De clubs hebben na onderling overleg besloten dit seizoen niet meer te starten met een competitie. Dit geldt zowel voor de BeNe League als het Nederlands kampioenschap en de Bekercompetitie.

De clubs Cairox Hijs Hokij, Snackpoint Eaters Limburg, UNIS Flyers Heerenveen, Select 4-U Nijmegen Devils en Zoetermeer Panters hadden al eerder besloten een start van de BeNe League uit te stellen tot in december van dit jaar. De maatregelen rondom COVID-19 maakten het vrijwel onmogelijk om een competitie op te starten. Vorige week kwam er een mogelijke verruiming van deze maatregelen door de overheid. De BeNe League werd als topcompetitie aangemerkt en dat betekende dat ijshockeywedstrijden en trainingen zijn toegestaan onder een strikt geldend protocol. De vijf clubs hebben het protocol uitvoerig bestudeerd en moeten helaas constateren dat het niet realistisch is om nog een fatsoenlijke verantwoorde competitie te gaan spelen.

De financiële en organisatorische risico’s zijn te groot voor de clubs. Zo zijn er geen toeschouwers toegestaan bij wedstrijden en daardoor geen inkomsten mogelijk uit recettes. Daarnaast eist het protocol twee keer per week testen van de selectie en begeleiding op COVID-19. Dit is een aanzienlijke extra kostenpost voor elke club. In een grensoverschrijdende competitie als de BeNe League zijn er tevens verschillende protocollen in de verschillende landen.

Dit betekent dat het seizoen 2020-2021 geen winnaar kent. De clubs vinden het bijzonder jammer dit te moeten besluiten. Alle clubs zouden graag wedstrijden willen spelen, maar dan wel in een verantwoorde financiële en organisatorische omgeving. De clubs gaan zich nu richten op een start in september voor het seizoen 2021-2022.

Foto: Zoetermeer Panters

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-