D66 boerderij

D66 Zoetermeer te gast bij directeur Arie Verstegen (tweede van links) en medewerkers van Cultuurpodium Boerderij.

D66 Zoetermeer was te gast bij de Cultuurpodium Boerderij. Directeur Arie Verstegen, penningmeester Bram Hijdra en PR-medewerker Janine Gravesteijn namen de D66 delegatie mee in de historie van de Boerderij.

De Zoetermeerse democraten waren onder de indruk over de organisatie van de Boerderij. Meer dan honderd trouwe vrijwilligers die zich inzetten voor de Boerderij met slechts acht betaalde krachten. Door goede programmering en strak financieel beleid staat de Boerderij in de top van de poppodia in Nederland. Ondanks de financiële crisis weet het Zoetermeerse podium al jaren uit de rode cijfers te blijven. Dit doen zij door niches in de markt op te vullen en goed samen te werken met grote podia als de Melkweg in Amsterdam.

De Boerderij is dan ook ver buiten de grenzen van Zoetermeer bekend. D66 raadslid Chantal Kouwenberg: “Bijna de helft van de bezoekers is van buiten de stad, en een deel komt zelfs uit het buitenland, zo hoorden wij, daarop mogen wij best trots zijn”. D66 vindt dan ook dat de Boerderij van grote waarde is voor Zoetermeer. Bij het werkbezoek werd ook gesproken over de toekomst en de ambities van de Boerderij die D66 graag wil steunen.

Tijdens het bezoek van D66 vond in de grote zaal ook de Muziekavond van de ONC school plaats. Deze voorstelling was goed te zien vanaf de nieuwe staantribune op het balkon die door vrijwilligers is gebouwd. In de optredens kon D66 genieten van het muzikaal talent van de scholieren.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-