PinturesDe SP Zoetermeer roept wethouder Kuiper (PvdA) van Werk en Inkomen op om verdringing van regulier, betaald werk tegen te gaan. Aanleiding is dat momenteel bijstandsgerechtigden met behoud van uitkering vrijwillig het werk van professionele schilders overnemen onder het mom van ‘werkervaring’ opdoen.

Afgelopen week hebben bewoners van een flat van Vestia in de wijk Palenstein een brief van de woningcoöperatie ontvangen dat de komende tijd de trappenhuizen en de wanden van de etages geverfd worden. Dit wordt echter uitgevoerd door de participatiewerkgroep van de gemeente, waarin bijstandgerechtigden onder het mom van werkervaring opdoen, vrijwillig het schilderwerk gaan doen.

De SP is echter van mening dat schilderen regulier werk is. Door dit te laten doen door mensen in bijstand, die daarvoor geen loon krijgen, wordt het reguliere werk van professionele schilders verdrongen. De SP vindt dit onacceptabel.

Raadslid Lennart Feijen: “Het komt helaas steeds vaker voor dat mensen in de bijstand moeten werken voor hun uitkering, zonder dat zij hier loon voor ontvangen. Dit gaat vaak ten koste van bestaand werk, waar wel loon voor wordt betaald. Waarom zou een werkgever mensen nog loon betalen als hij gratis mensen uit de bijstand kan inzetten om regulier werk te doen? Aangezien schilderen het beroep is van de schilder, die valt onder de CAO Schilders, is hier sprake van verdringing van regulier werk. Het beleid binnen Zoetermeer is ook dat werken met behoud van uitkering niet tot verdringing van bestaand werk mag leiden."

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

 

-advertenties-

-goede doel-