IMG 20141110 143233360Commissielid Liesbeth Bron (CU-SGP) heeft maandagavond met succes aandacht gevraagd voor overhangend groen op de Zoetermeerse stoepen. Wethouder Rosier van openbare ruimte zegde haar toe dit punt in onderzoek te nemen om te kijken wat er aan gedaan kan worden.

Lopende door haar wijk viel het Bron op dat overhangende struiken en planten op het terrein van bewoners het lopen op de stoep tot een ware hindernistocht maken. Zij vroeg wethouder Rosier naar deze problemen te kijken in het debat over de beheervisie openbare ruimte van afgelopen maandag.

Zorgen voor elkaar

Tijdens het debat werd onder meer de verwachting uitgesproken dat Zoetermeerse ouderen langer thuis blijven wonen. Als stoepen onbegaanbaar worden door overbegroeiing kan dat al snel leiden tot ongelukken. “Het is ons met de paplepel ingegoten als kinderen; wij mochten naar buiten, maar wel op de stoep blijven. Maar dan moet dat wel mogelijk zijn. Wij kunnen onze verantwoordelijkheid nemen voor mindervaliden, ouders met kinderwagens en ouderen door burgers hier op te wijzen. Op deze manier kunnen we zorgen voor elkaar”, zei Bron tijdens de commissievergadering.

Sneeuwvrij

Ze vroeg daarnaast aandacht voor het sneeuwvrij houden van de stoep. Niet iedere Zoetermeerder realiseert zich dat sneeuw voor extra gevaar kan zorgen op stoepen. Gladheid ligt dan bij elke stap op de loer, met name voor mindervaliden en ouderen. Ze riep iedereen op de sneeuwschep en bezem ter hand te nemen zodat iedereen probleemloos over straat kan.

 

 

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

 

-advertenties-

-goede doel-