CannabisD66 wil een echte oplossing tegen drugscriminaliteit. Hennepkwekerijen worden regelmatig in Zoetermeerse woningen opgerold. “De illegale hennepteelt kost de politie handenvol tijd maar leidt ook tot brandgevaarlijke situaties en soms wordt er ook geweld gebruikt door criminelen,” stelt D66 raadslid Robert Schaafsma, “een betere aanpak is gereguleerde hennepteelt op een bedrijventerrein met goede controle.”

D66 Zoetermeer staat niet alleen in het standpunt voor legalisering van hennepteelt. Vijfendertig gemeenten hebben eerder dit jaar laten weten voorstander te zijn van gecertificeerde en gereguleerde hennepteelt. “De burgemeesters van deze gemeenten hebben daartoe een landelijke oproep aan de minister gedaan”, aldus Schaafsma, “ondanks de oproep van de D66 fractie weigerde onze burgemeester Aptroot dit initiatief echter te ondertekenen.”

In plaats van legalisering wil het College van B&W volgens D66 echter een nog hardere aanpak. Behalve de strafrechtelijke vervolging wordt voortaan ook een hoge bestuurlijke boete aan bewoners opgelegd indien er een illegale hennepkwekerij wordt opgerold. D66 vindt dit een heilloze weg. “Iedereen die zijn woning geheel of deels als kantoor- of bedrijfsruimte wil inrichten, moet voortaan een vergunning aanvragen. Dit kost iedereen geld plus extra ambtelijke inzet. Iemand die niets met hennepteelt te maken heeft, wordt ook door deze maatregel getroffen.”

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-