XnJ A L 0354 A4 2Van kunstenaar Xandra Lapperre, lid van het kunstenaarscollectief ateliers 1819, en gastexposant Jaap van der Gaarde zijn van 7 februari tot en met 26 maart 2015 diverse kunstwerken te zien in het NH-hotel Zoetermeer (Danny Kayelaan). De opening van de expositie wordt verricht op zondag 8 februari door de heer Hans Haring om 16.00 uur in het hotel.

Met het organiseren van duo exposities wil het kunstenaarscollectief ateliers 1819 de kunst dichter bij de mensen brengen. Zij doet dit ook door het geven van diverse workshops.

Dit keer laat Xandra Lapperre schilderijen van landschappen zien, voornamelijk duin- en zeegezichten. Xandra laat een schilderij zichzelf maken, zij gaat haar penseel achterna. Met haar figuratieve werk kan ze alle kanten op omdat ze nooit naar voorbeeld werkt maar alles uit haar geheugen put. Haar werk is stoer en kleurrijk geschilderd. Ze mengt haar kleuren op het linnendoek, hetgeen haar werk sprankelend maakt.

Jaap van der Gaarden schildert Zeeuwse landschappen van Schouwen Duivenland. Sinds 2002 vormt dit voormalig eiland, ooit geboortegrond van zijn moeder, zijn belangrijkste inspiratiebron voor het maken van acrylschilderijen. Van der Gaarde weet op diverse manieren zijn onderwerp te benaderen en zo een afwisselende collectie werken tot stand te brengen. Door het werken met meerdere verflagen over elkaar heen en het weer wegkrabben met een scherp mes ontstaan in zijn werken kleurnuanceringen. De gelaagdheid wordt zichtbaar en de kunstenaar laat zien wat zich onderhuids afspeelt.

De expositie is dagelijks te bezichtigen in het hotel van 7 februari tot en met 26 maart 2015

-advertenties-

-goede doel-