TalentenkoersDirecteur Mariet van Goch (rechts) en docent l.o. Els van Belle nemen het lespakket Talentenkoers in ontvangst.

Op dinsdag 3 februari hebben Mariet van Goch, directeur van het Oranje Nassau College Parkdreef, en Els van Belle, docent l.o., het lespakket Talentenkoers in ontvangst genomen. Met dit interactieve pakket, beschikbaar gesteld door de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, kunnen leerlingen ontdekken voor welke tak van de wielersport zij het meeste talent hebben.

Door middel van oefeningen – waar geen fiets aan te pas komt - worden conditie, spierkracht en balans getest. De resultaten worden vastgelegd in een app en laten zien voor welke discipline (baanwielrennen, wegwielrennen, mountainbiken, veldrijden of BMX) de leerlingen het meeste talent hebben. Het grootste wielertalent wordt door de KNWU uitgenodigd voor een wedstrijd met de kans om ontdekt te worden. Ook is er een landelijke wedstrijd aan het lespakket verbonden. Hiervoor moeten de leerlingen wel echt fietsen. De klas die van alle deelnemende scholen de meeste kilometers aflegt, wint een BMX clinic.

Talentenkoers is een gezamenlijk initiatief van de KNWU en de Rabobank. Het is ontwikkeld in samenwerking met docenten lichamelijke opvoeding om jongeren enthousiast te maken voor de wielersport.

-advertenties-

-goede doel-