stage oncFotograferen bij sportschool Crossfit

Vier dagen mochten de 4 havo-leerlingen van het Oranje Nassau College Parkdreef (ONC) afgelopen week meedraaien in een zelfgekozen bedrijf. Tijdens deze beroepsoriënterende stage konden zij van dichtbij ondervinden welke functies er allemaal zijn binnen een bedrijf en welke werkzaamheden daarbij komen kijken.

Stage-coördinator Rosita Meuleman: “Je kunt het nog zo mooi vertellen, maar praktijkervaring geeft van sommige beroepen echt een veel beter beeld. Het helpt onze leerlingen enorm bij hun studiekeuze. En ook de bedrijven zijn enthousiast. Zij hebben er uiteindelijk ook baat bij dat leerlingen een goedgemotiveerde keuze voor een bepaald beroep maken.” Aan deze stage hebben dan ook ruim zeventig verschillende bedrijven en instellingen meegewerkt, zoals de Raad van State, RTL nieuws, basisscholen, verzekeringsmaatschappijen, gemeenten, ambassades, fotostudio’s, ziekenhuizen en de Ichthuskerk.

De stageweek werd afgesloten met een middag op school. De leerlingen deelden hun ervaringen met elkaar, ouders en docenten en presenteerden aan de bedrijven en instellingen wat ze allemaal bij hen hebben geleerd. Ze kunnen terugkijken op een geslaagde stageweek. Ook de bedrijven en instellingen zijn meer dan tevreden over de leerlingen en vele hebben zich al bereid verklaard ook volgend jaar weer ONC’ers te willen ontvangen.

-advertenties-

-goede doel-