CM9A8909 b Jørgen Koopmanschap 300x199

Winnaar 2014 Raf Cornelissen, provincie Noord-Brabant

Op donderdag 5, 12 en 19 februari worden in de Hoofdbibliotheek voorrondes georganiseerd van de Nationale Voorleeswedstrijd. Vanaf 16.00 uur strijden tien deelnemers tegen elkaar, aangemoedigd door hun supporters. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemers.

Voorrondes en finales

Uit elke van deze drie rondes komt een winnaar die vervolgens zal uitkomen in de kwartfinale in Den Haag in maart. De winnaars van de kwartfinales gaan door naar de provinciale finale die op woensdag 15 april 2015 in het Bibliotheektheater van Bibliotheek Rotterdam wordt gehouden. De winnaar van de provinciale finale gaat uiteindelijk door naar de landelijke finale op woensdag 27 mei 2015.

De winnaar is een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen en krijgt naast een boekenbon een trofee mee naar huis en de wisseltrofee voor zijn of haar school. Ook mag De Nationale Voorleeskampioen zich een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum in Den Haag noemen. Hij of zij bepaalt mede wat het museum kan organiseren voor kinderen. Een erebaan!

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor kinderen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs om het plezier en belang van voorlezen uit te dragen. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en wordt georganiseerd in samenwerking met de bibliotheken. In de afgelopen 20 jaar deden al meer dan een miljoen kinderen mee aan de wedstrijd. In de provincie Zuid-Holland hebben dit jaar ongeveer 450 scholen hun schoolkampioen aangemeld voor de volgende ronde, waarvan bijna 30 scholen uit Zoetermeer.

 

-advertenties-

-goede doel-