WO.X .Ik hou van Holland 027

Tijdens de weekopening werd het Holland thema geïntroduceerd met een ludieke quiz

WO.X .Ik hou van Holland 035Van maandag 2 t/m vrijdag 13 februari houdt basisschool de Spelevaert aan de Irisvaart 4 in Seghwaert in alle groepen een project met als titel ‘Ik hou van Holland’. De school is begonnen met twee weekopeningen op maandag om het onderwerp te introduceren. Het was de quiz, zoals die ook op de tv te zien is. Juffrouw Maretti was Linda de Mol en de meesters Demy en Maurice waren de vaste voorzitters van de twee teams, die tegen elkaar speelden. De teams bestonden uit kinderen van de Spelevaert. Er werd veel gelachen en er werden flink wat punten gescoord.

In de groepen vinden naast de gewone lessen vele activiteiten plaats. Er zijn lessen over de provincies. Iedere groep heeft er één. Er zijn b.v. lessen over molens, dijken en onze zeehelden. Er wordt veel getekend, gezongen en geknutseld. Er zijn vlaggen, zelfgemaakte puzzels, molens, bitterballen, enz. gemaakt. De hogere groepen hebben ook appeltaart gebakken met de rijdende keuken. Op vrijdag is er een spelletjesmiddag met Oudhollandse spelen. De kinderen gaan die spelletjes langs in groepjes.

Tevens is er op donderdag 12 febr. na school ook een Kijkmiddag van 15.30u tot 16.30u om op school de activiteiten en producten van dit project te komen bekijken voor ouders, broers, zussen en andere belangstellenden. Op de laatste vrijdag is er een feestelijke afsluiting. Dan organiseert de ouderraad een Vossenjacht. De kinderen gaan dan onder begeleiding in groepjes de vossen zoeken in de buurt.

Er is nog plaats bij de kleuters en in beide groepen 3 op de Spelevaert. Inlichtingen: 079-3318004 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-