tjalkEen keer per jaar organiseert basisschool De Tjalk een sponsorschaatsactie. Met elkaar wordt een goed doel uitgekozen. Vervolgens gaan de kinderen sponsors werven. Op de schaatsbaan schaatsen de kinderen zo veel mogelijk rondjes om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.

tjalk2Alle leerlingen (onder begeleiding van de leerlingenraad), de teamleden en de medezeggenschapraad hebben dit jaar met elkaar gekozen voor het goede doel: Het Vergeten Kind.

‘Vergeten Kinderen’ zijn kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Zij leven noodgedwongen in opvangcentra met minimale speelmogelijkheden en beperkte traumabegeleiding in een vaak sobere leefomgeving.

Afgelopen vrijdag, 30 januari, hebben alle kinderen van basisschool De Tjalk, van groep 1 tot en met groep 8, geschaatst op de schaatsbaan van Silverdome. Er zijn verschrikkelijk veel rondjes geschaatst. De Tjalk is er dan ook zeker van een mooi bedrag te kunnen sponsoren aan de stichting om zo veel mogelijk kinderen een onvergetelijk mooie dag te kunnen bezorgen.

Ook hebben de kinderen van de school mee gedaan aan de landelijke vlaggenactie van Stichting Het Vergeten Kind. Op iedere vlag werd een wens voor een vergeten kind geschreven. Iedereen hoopt van harte dat deze wensen ook uit zullen komen!

-advertenties-

-goede doel-