20140510 16405Het aantal misdrijven in Zoetermeer is vorig jaar gedaald met 13 %. Dit blijkt uit de misdaadcijfers van 2014 die vergeleken zijn met die van 2013. Er vonden minder geweldsdelicten plaats. Ook werd er minder ingebroken in woningen, schuren en tuinhuisjes. Verder is het aantal gemelde gevallen van huiselijk geweld met 25% gedaald.

Hoewel het aantal diefstallen van brom- en snorfietsen daalde, werden er wel meer fietsen gestolen. Ook het aantal bedrijfs- en woningovervallen steeg. Burgemeester Aptroot: “Ik ben blij dat de cijfers vooral dalingen laten zien en dat er vorig jaar minder misdrijven hebben plaatsgevonden. Ik weet wat het met inwoners doet als er bij hen wordt ingebroken of als zij worden bestolen. Ieder misdrijf, groot of klein, is er dan ook één teveel. De komende jaren blijven politie, vrijwilligers (WAS-teams en Waaks) en de gemeente zich inzetten om de stad veiliger te maken.”

Veiligheid

De gemeente heeft het thema veiligheid hoog op de agenda staan en vindt het belangrijk dat inwoners zich veilig voelen in de stad. Het is een taak van de gemeente in samenwerking met diverse partijen. Er wordt ingezet op zowel preventie als op hard treden wanneer dat nodig is.

-advertenties-

-goede doel-