dp winkelcentr dorpsstraatWinkeliers in de Dorpsstraat kunnen binnenkort subsidie krijgen om te moderne reclames te verwijderen en desgewenst te vervangen. Zo kunnen winkeliers hun zaak een historisch uitstraling geven. Vlaggen en knipperende verlichte borden zullen hiermee uit het straatbeeld verdwijnen en plaats maken voor een rustiger beeld dat meer bij de straat past.

Zij kunnen van de gemeente tot zeventig procent van hun investering terugkrijgen met een maximumbedrag van 1.500 euro per winkelpand.

Eerder bleek uit een samenspraaktraject dat bewoners, winkeliers, horecaondernemers en eigenaren graag zien dat reclames boven de historische gevels aan de Dorpsstraat mooier ingepast kunnen worden. De gemeente wil met de invoering van de nieuwe subsidieregeling deze wens in vervulling laten gaan.

De Dorpsstraat vormt het historische hart van Zoetermeer en heeft daardoor als winkelstraat en uitgaansgebied een uniek karakter. De gemeente, winkeliers en bewoners werken er sinds vorig jaar samen hard aan om de Dorpsstraat ook in de toekomst bijzonder en aantrekkelijk te houden.

Binnenkort komen alle ideeën en suggesties die bewoners, winkeliers, horecaondernemers en eigenaren hebben meegegeven bij elkaar in het zogenaamde ‘Regieplan Dorpsstraat’. Hierin staan de gezamenlijke ambities en actiepunten van deze partijen voor de toekomst van de Dorpsstraat. Dit Toekomstplan is naar verwachting in maart 2015 klaar. Vooruitlopend hierop werken de gemeente en winkeliers alvast aan de uitstraling van de historische Dorpsstraat met deze subsidie.

-advertenties-

-goede doel-