bevrijdingsfestival3In 2015 is het 70 jaar geleden dat in Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog is gekomen. Elk jaar herdenken we op 4 mei de Nederlandse oorlogsslachtoffers en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook in Zoetermeer wordt hier jaarlijks bij stil gestaan met een stille tocht op 4 mei en op 5 mei het Bevrijdingsfestival. De inwoners van Zoetermeer weten al jaren dat ze op Bevrijdingsdag een geweldig feest kunnen verwachten. Ook dit jaar worden zij daar niet in teleurgesteld! Vanwege het jubileumjaar maakt organisator Floravontuur Promotie Zoetermeer er een extra feestelijke dag van met een uitgebreid dagprogramma op 4 & 5 mei en een avondfestival met fantastische optredens van (inter)nationaal bekende artiesten.

In samenwerking met andere partijen is de organisatie op dit moment druk bezig voorbereidingen te treffen voor het dagprogramma dat o.a. bestaat uit een fietsroute, een lezing bij de Bibliotheek, een tentoonstelling in het Stadsmuseum en een Open Podium. Het nieuws waar veel Zoetermeerders nu reikhalzend naar uitkijken is de line-up van het avondfestival. Floravontuur Promotie Zoetermeer kan melden dat de artiesten zijn geboekt! Maar liefst vier (inter)nationale artiesten met band komen op 5 mei naar onze stad om dit jaar een knallend bevrijdingsfeest te vieren.

 

Avondfestival met Matt Bianco, VanVelzen, Waylon en Chef’Special

De artiesten voor dit jaar zijn Matt Bianco, VanVelzen, Waylon en Chef’Special. Een gevarieerde programmering waar zowel jong als oud veel plezier aan zal beleven. Waylon en VanVelzen zijn oude bekenden van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. Enkele jaren geleden hebben zij op 5 mei al een geweldig optreden gegeven, en zij komen graag nog eens een keer terug! Waylon heeft onlangs met groot succes zijn clubtour afgerond die nagenoeg uitverkocht was. VanVelzen brengt in het voorjaar van 2015 een nieuwe single uit en komt dit jaar met een nieuw album. De Haarlemse band Chef'Special is in drie jaar tijd uitgegroeid van een zomers, vrolijk stelletje eigenheimers tot een hechte, ambitieuze band, die van funk, hiphop, rock, reggae en orkestrale uitspattingen één geweldige eenpans maaltijd maakt. De band staat bekend om hun energieke liveshows die menig festivalpubliek al heeft laten dansen. Zij speelden al op vele festivals, maar Bevrijdingsfestival Zoetermeer ontbrak nog aan hun lijstje. Matt Bianco zal bij de oudere generatie tijden doen herleven. Wie heeft er in de jaren ‘80 niet gedanst op ‘Get out of your lazy bed’? Het is heel bijzonder dat de band Matt Bianco het podium op Bevrijdingsfestival zal betreden. De heren Mark Reilly en Mark Fisher komen speciaal over vanuit Engeland om Zoetermeer op zijn kop te zetten.

 

persfoto VanVelzen 2013 3VanVelzen

Na het uitkomen van z’n debuutsingle ‘Baby Get Higher’ eind 2006, wint VanVelzen de 3FM Award voor ‘Beste Nieuwkomer’. En daar blijft het niet bij… VanVelzen blijkt beslist géén eendagsvlieg te zijn. Mede dankzij zijn rol als gedreven en oprechte coach in de televisie hit ‘The Voice of Holland’ groeit VanVelzen uit tot een van de meest populaire artiesten van ons land. Die populariteit bewijst zich eens te meer wanneer hij in 2010 en 2011 zijn tour langs 34 theaters in een mum van tijd uitverkoopt. Van ‘Het nieuwe Luxor Rotterdam’ tot ‘Koninklijk Theater Carré’ laat VanVelzen zien dat hij naast een begenadigd zanger een onderhoudende gastheer is, die op ontwapenende wijze de verhalen achter zijn liedjes vertelt. In het voorjaar brengt hij een nieuwe singel uit en komt dit jaar met een nieuw album.

 

persfoto WaylonWaylon

In 2008 doet Waylon mee aan Hollands Got Talent waar hij tweede wordt. Hij wordt opgemerkt door Universal, die hem onderbrengt bij het legendarische Motown platenlabel. Zijn eerste album Wicked Ways behaalt de platina status en ook zijn tweede album 'After All' doet het goed. In 2014 levert Waylon een unieke prestatie door tweede te worden op het Eurovisie Songfestival. Hij deed dit samen met Ilse de Lange onder de gezamenlijke naam 'The Common Linnets'. Na het succes op het Eurovisie Songfestival komt Waylon met zijn derde studio-album 'Heaven After Midnight'. Het album komt na zijn release meteen binnen op nummer 1 in de Album Top 100. December j.l. heeft hij met groot succes zijn clubtour afgerond die nagenoeg uitverkocht was.

Chef Special 1384961431CSPodiaPicByJanettaVerheij 2Chef’Special

De Haarlemse band Chef'Special serveert een muzikale mix van hiphop, reggae, funk en ontspannen grooves met stevige gitaren. Na de release van hun debuutplaat ‘On for the Mrs.’ in het voorjaar 2011 is Chef’Special continu on the road. Ze worden uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, touren mee in de 3FM Serious Talent On Tour en staan op Lowlands voor een dolenthousiast publiek. In de zomer van 2013 trok de band naar Brooklyn, NY voor de opname van een nieuw album. ‘Passing Through is in februari 2014 verschenen. De band beleeft een bijzonder succesvol jaar met dit tweede album dat de eerste plek van de albumlijst bereikte. De band scoorde een grote hit met de single ‘In Your Arms’ en speelde op festivals als Concert at SEA en Pinkpop. Chef’Special geeft op zaterdag 14 maart 2015 een concert in de Heineken Music Hall.

Matt Bianco

Matt Bianco press shot 300dpiMatt Bianco is een Britse popgroep opgericht in 1982 door bassist Kito Poncioni, zanger Mark Reilly en toetsenist Danny White. De groep debuteerde in 1984 met het album Whose side are you on? Het leverde de groep diverse hits op, waaronder Get out of your lazy bed en Half a minute. Daarna gaat zanger Mark Reilly samen met toetsenist Mark Fisher als duo verder. Ze namen een tweede album Matt Bianco op en gingen vervolgens op tournee door Europa waar ze voor meer dan 250.000 toeschouwers hebben opgetreden. Na twintig jaren van opnames en tournees koos Mark Fisher een eigen levensstijl en gingen de twee Marks als vrienden elk hun eigen weg. In 2009 kwamen Mark Reilly en Mark Fisher weer samen. Zij treden nog steeds wereldwijd op bij concerten en jazzfestivals.

In 2014 deden zij in Nederland shows op festivals als Jazz Festival Delft en in een uitverkocht North Sea Jazz Club.

-advertenties-

-goede doel-