asbest buytenparkUit onderzoek van de gemeente blijkt dat er géén asbest in de omgeving van de Buytenpark is aangetroffen, er is dan ook geen gevaar voor gezondheid en milieu.
De gemeente heeft op dinsdag 10 februari door een onafhankelijk bureau asbestonderzoek laten uitvoeren in de directe omgeving van het clubgebouw van Real in het Buytenpark. Er zijn geen asbesthoudende deeltjes of asbestvezels gevonden. Dat betekent dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid en het milieu in het onderzochte gebied.
De opruimwerkzaamheden voor het afgebrande clubgebouw gaan woensdag van start. Naar verwachting zal het opruimen van het clubgebouw een week duren. In het gebouw is nog wel een kleine hoeveelheid asbest aanwezig, dit wordt door specialisten verwijderd. Tijdens de werkzaamheden wordt beschermende kleding gedragen. Het is wettelijk verplicht deze veiligheidskleding te dragen.

Burgemeester Aptroot: "We hebben direct maatregelen getroffen toen we hoorden van de mogelijkheid van asbest. Later gaan we proberen de gemaakte kosten te verhalen op Real, die eigenlijk verantwoordelijk is voor het opruimen. Maar eerst dit probleem snel oplossen!"


De direct betrokkenen zoals omwonenden worden rechtstreeks geïnformeerd.

Het hele rapport staat op www.zoetermeer.nl

 

-advertenties-

-goede doel-