Vijftigste leerwerkcheque uitgereiktSinds kort is SBS Security & Safety Products BV een financieel administratief medewerkster rijker. Taco Kuiper, wethouder werk en inkomen, overhandigde de vijftigste Leerwerkcheque aan Renske Biemans. Met de cheque gaat Renske een opleiding boekhouding volgen. Het Werkgeversservicepunt (WGSP) maakte de match met het internationaal opererende bedrijf op de Industrieweg in Zoetermeer.

De Leerwerkcheque is er voor werkzoekenden die aan het werk willen en mogelijkheden zoeken om daadwerkelijk van de bank te komen. Tegelijkertijd is het een interessant middel voor werkgevers. Over twee weken start Renske met de opleiding boekhouding, dat in lijn ligt met haar functie als financieel administratief medewerkster: “Met 200% inzet en een brede glimlach ga ik de komende drie maanden aan de slag met de opleiding.” SBS Security & Safety Products BV (SBS) is blij dat er extra ondersteuning is voor de administratieve werkzaamheden. Renske mag haar huiswerk meenemen naar haar werk, zodat ze direct het geleerde in praktijk kan brengen. Volgens SBS gaat het proces zo veel sneller en is er sprake van een win-win situatie.

Sociaal karakter

SBS biedt al twintig jaar logistieke beveiligingsoplossingen voor de bouw en transportbranche. Eric Schipper, eigenaar van SBS: “Behoefte aan beveiliging blijft. Er komen steeds meer criminelen bij en producteisen worden hoger.” Afgelopen jaar is het bedrijf gegroeid. “Als we behoefte hebben aan een nieuwe medewerker, nemen we contact op met het WGSP. Het WGSP kijkt of de mensen bij ons passen.” Naast Renske op de administratie is er een monteur en een commerciële man werkzaam via het WGSP. Een extra reden voor wethouder Taco Kuiper en het WGSP om een bezoek te brengen als dank voor de samenwerking. “Mijn petje af voor het sociale karakter van bedrijven als SBS. Het is fantastisch dat mensen uit de bijstand een kans krijgen. Er zitten hartstikke goede mensen tussen, dat is voor veel ondernemers een eyeopener”, aldus wethouder Kuiper.

Leerwerkcheque

De Leerwerkcheque is een middel om werkzoekenden aan een baan te helpen en om werkgevers een aanbod te doen voor een leerwerkovereenkomst. Naast een half jaar ervaring opdoen bij een werkgever, biedt gemeente Zoetermeer een bijdrage van € 750,- om een cursus of opleiding te volgen. Meer over de Leerwerkcheque is te vinden op www.leerwerkcheque.nl Werkgevers kunnen terecht op www.wgsp-zoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-